top of page
Advocaat mede-eigendom appartementsrecht

Appartementsrecht en mede-eigendom

 

 

Appartementsrecht en mede-eigendom hebben betrekking op alle wetgeving met betrekking tot de rechten en plichten van en voor eigenaars van appartementen en deze van de syndicus.


In dit verband staan wij geregeld eigenaars van appartementen en syndici bij naar aanleiding van het verloop van de Algemene Vergadering van de VME, eventuele nietigheden bij deze vergaderingen. Eveneens valt bij deze tak te denken aan de redactie basisakte en het reglement van mede-eigendom.

Ook in geval van discussie bij bijvoorbeeld renovatiewerken, verdeling van de lasten of quotiteiten, onbetaalde bijdragen, werking van de syndicus, etc. kunnen wij adviseren en desgevallend optreden voor de rechtbank.

Een aantal concrete vragen en gevallen in verband met mede-eigendom kan u hieronder aantreffen:

- Ik woon op de gelijkvloerse verdieping van een appartement. Er zijn geen ondergrondse garages en/of kelders. Heb ik het recht om een herverdeling van de lasten te vragen voor de kosten van de lift/trappenhal zodat ik niet (of minder) te moet bijdragen in de gemeenschappelijke kosten van de lift? Meer info klik hier.

Contactgegevens

Karel van de Woestijnestraat 4
9300 Aalst

T. 053-78.50.04
F. 053-78.66.83

E. info@stevens-wallace.be

bottom of page