top of page
Verkeersrecht Politierechtbank Aalst Dendermonde

Verkeersrecht

 

Sinds verscheidene jaren heeft ons kantoor een bijzondere expertise opgebouwd in het behandelen van dossiers met betrekking tot inbreuken op de verkeerswetgeving. Of het nu gaat over een snelheidsovertreding, foutief parkeren, alcoholintoxicatie, dronkenschap of drugs achter het stuur, vluchtmisdrijf of niet ter plaatse te zijn gebleven, het rijden zonder verzekering, geldig rijbewijs of gedurende een rijverbod,… wij helpen u hierbij.

 

Ook hier is het pro-actief optreden van bijzonder groot belang en wacht u best niet tot wanneer u een dagvaarding voor de politierechtbank heeft ontvangen, maar al langskomt van zodra u de (vermeende) inbreuk heeft begaan.

Zo kan bijvoorbeeld vermeden worden dat er een verval wordt uitgesproken wegens lichamelijke ongeschiktheid (een zogenaamde ‘artikel 42'), hetgeen geen straf is, maar een beschermingsmaatregel. Hierdoor mag u niet rijden tot wanneer u weer geschikt wordt bevonden, hetgeen kan duren tot verscheidene maanden na een veroordeling (in sommige gevallen kan dit meer dan een jaar duren).

 

Wanneer u gedagvaard bent, riskeert u niet enkel een geldboete, maar ook een rijverbod (“verval van het recht tot sturen”) en in sommige gevallen een gevangenisstraf of verbeurdverklaring van uw voertuig. Wij leggen u de mogelijke sancties en gevolgen haarfijn uit.

 

Had u graag vernomen wat de mogelijk bestraffing in uw geval zou kunnen zijn, contacteer ons, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen.

 

Uiteraard treedt ons kantoor uiteraard ook op voor de slachtoffers (en nabestaanden) van een verkeersongeval en staan wij hen bij voor de afhandeling van hun burgerlijke belangen in het kader van een straf- of burgerlijke procedure, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

U vindt op deze site meer informatie.

 

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, is onze tussenkomst in principe zelfs gratis. U heeft hierbij een vrije keuze van raadsman en kan hierbij voor ons kantoor opteren om u bijstand voor de politierechtbank te bieden. 

 

Wij kunnen u dus zeker van dienst zijn.

 

Contactgegevens

Karel van de Woestijnestraat 4
9300 Aalst

T. 053-78.50.04
F. 053-78.66.83

E. info@stevens-wallace.be

bottom of page